Πρωταθλητής στην… αρένα!

Πρωταθλητής μέσα στην αρένα του ΣΕΦ αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός σε ένα ματς που δεν τελείωσε ποτέ, αν και δίκαια καθώς μέχρι την ώρα που το »παιχνίδι» παιζόταν στο παρκέ είχε σαφώς το προβάδισμα.

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος το πλεονέκτημα της έδρας του μπήκε φουριόζος και πήρε κεφάλι στο σκορ όμως μόλις οι πράσινοι μπήκαν στο κλίμα του παιχνιδιού ξεκίνησαν να σκοράρουν με ευκολία και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα. Ο Πρίντεζης με προσωπικές του ενέργειες μείωσε για του ερυθρόλευκους και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου έκλεισε 17-24.

Την ανατροπή έκανε στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, ο οποίος με ενισχυμένη την άμυνα του και σωτήρια κλεψίματα πήρε το προβάδισμα (30-28). Ενώ με το τρίποντο του Περπέρογλου αύξησαν και άλλο την διαφορά η οποία στο ημίχρονο ήταν 39-35.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το παρκέ πήρε φωτιά και το προβάδισμα συνεχώς »άλλαζε» χέρια. Το τρίποντο του Παπανικολάου έκανε το 50-49 ενώ στο φινάλε το τρίποντο-φάουλ του Σλούκας έβαλε ξανά μπροστά τον Παναθηναϊκό.

Το ματς στην τελευταία περίοδο συνέχισε να είναι αμφίρροπο.

Αρχικά με τα τρίποντα του Διαμαντίδη οι πράσινοι έφτασαν τη διαφορά στο +7 (63-70) όμως ο Ολυμπιακός αμέσως απάντησε σε 69-70. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να καθηλώσουν τον Παναθηναϊκό και πήραν κεφάλι με 72-70 όμως οι προσωπικές ενέργειες των Λάσμε και Διαμαντίδη έφεραν τον Παναθηναϊκό μπροστά με 72-76 1′.27» πριν το σφύριγμα της λήξης.

Και τότε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μετατράπηκε στο ακριβώς αντίθετο από το όνομα του.

πρωταθλητής παναθηναικός μπασκετ, παναθηναικος πρωταθλητης μπασκετ 2013, ολυμπιακος παναθηναικος μπασκετ επεισοδια, ολυμπιακος παναθηναικος τελικος μπασκετ

Μετατράπηκε σε αρένα, βροχή από κροτίδες και αντικείμενα έπεσαν βροχή στον πάγκο των φιλοξενούμενων οι οποίοι αναγκάστηκαν να τρέξουν στα αποδυτήρια ενώ τους ακολούθησε ο πάγκος των γηπεδούχων. Οι διαιτητές διέταξαν την εκκένωση του γηπέδου για να μπορέσει να τελειώσει ο αγώνας (τον είχαν ήδη διακόψει προσωρινά) ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν πάρει θέση στο γήπεδο.