Το Facebook αποκτά #hashtags!

Το Facebook ανακοίνωσε πως τα αγαπημένα μας, από το Twitter κυρίως, hashtags επιτέλους βρήκαν και το δρόμο τους προς το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο! Τα hashtags, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ουσιαστικά ορισμένες λέξεις που συνοψίζουν ένα γενικό θέμα συζήτησης ή επικαιρότητας που επικρατεί μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και λειτουργούν χρησιμοποιώντας το σύμβολο της δίεσης (#) πριν τις λέξεις αυτές.

Για παράδειγμα αυτές τις μέρες, ιδιαίτερα δημοφιλή hashtags είναι τα #ert, #paobc, #ΜΜΕ, #Οι Anonymous κ.λπ. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν το hashtag που θέλουν μαζί με το σχόλιό τους, έτσι ώστε άλλοι χρήστες που έπειτα θα κάνουν κλικ πάνω σε ένα “trending” hashtag να μπορούν να δούν συγκεντρωμένα όλα αυτά τα σχόλια που αφορούν το εν λόγω θέμα, χωρίς να χάνονται ανάμεσα στους εκατοντάδες φίλους τους και τα χιλιάδες status updates.

facebook hashtags, facebook hashtags in status, το facebook έχει hashtags, hashtags στο facebook, facebook update, hashtags

Οι χρήστες του Facebook εδώ και καιρό χρησιμοποιούσαν hashtags, όμως η υπηρεσία δεν τα υποστήριζε και πρακτικά δεν είχαν μεγάλη ισχύ. Πλέον, όμως, οι ιθύνοντες φάνηκε πως εισάκουσαν τις ανάγκες μας και έφεραν τα hashtags στο Facebook.

Από σήμερα και μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οι περισσότεροι λογαριασμοί θα αποκτήσουν υποστήριξη των hashtags και πλέον θα μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε όπως ακριβώς κάναμε και στο Twitter. Θα μπορούμε επίσης να τα αναζητήσουμε μέσω της μπάρας αναζήτησης του Facebook, ενώ θα εμφανίζονται και αποτελέσματα από άλλες υπηρεσίες, όπως το Twitter, το Tumblr, το Pinterest και το Instagram. Μάλιστα, η εταιρεία δήλωσε πως το νέο χαρακτηριστικό είναι μονάχα ένα από τα πολλά που θα ακολουθήσουν, με σκοπό την έμφαση και τη βελτίωση της λειτουργικότητας όσον αφορά συνομιλίες στο Facebook.