Ταινία – Ο Γάμος της Χρονιάς

 

Με ένα εντυπωσιακό, υπέρλαμπρο καστ το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τους βραβευμένους με Όσκαρ, Ντάιαν Κίτον, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Σούζαν Σαράντον, και Ρόμπιν Ουίλιαμς, «Ο Γάμος της Χρονιάς» αποτελεί μια πανέξυπνη, προκλητική και – σε στιγμές – εξωφρενική κωμωδία. Με μια διαφορετική και τελείως φρέσκια ματιά, η ταινία παρακολουθεί από κοντινή απόσταση τα προβλήματα, τα μπερδέματα, τα σκαμπανεβάσματα και τις πιο αστείες και ρομαντικές στιγμές μια σύγχρονης οικογένειας σε σύγχυση.

Ο Ντον και η Έλι Γκρίφιν, οι επί πολλά χρόνια χωρισμένοι, θετοί, γονείς του δύσμοιρου Αλεχάντρο, αναγκάζονται να ξανασμίξουν με το ζόρι και να υποδυθούν τους παντρεμένους γονείς του, ενόψει της απόφασης της βιολογικής μητέρας του Αλεχάντρο, να παραστεί στον γάμο του. Σας ακούγεται παράλογο; Αναμείνατε για τη συνέχεια…

 

Οι Γκρίφινς λοιπόν, ξεχωριστοί και ιδιαίτεροι καθώς ξεκάθαρα είναι, συνειδητοποιούν πως το να υποδύονται τους ερωτευμένους δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση και μπορεί πολλές φορές να καταντήσει φοβερά άβολο, ειδικά από τη στιγμή που η Μπέμπε, η νυν συμβία του Ντον, βρίσκεται παρούσα κάθε στιγμή παρακολουθώντας την κάθε τους κίνηση. Εν τω μεταξύ, μέσω αυτής της μοναδικής παράστασης του θεάτρου του παραλόγου, η ζωή χτυπάει τους Γκρίφιν με τις κλασικές της απρόβλεπτες εκπλήξεις.