Μόδα από χρυσάφι

Στην πραγματικότητα, δεν ξέρω αύριο αν θα έχω ευρώ στη τσέπη και νιώθω και λίγο αστεία που αυτό το βράδυ θυμήθηκα το gold trend της μόδας το οποίο τόσο μα τόσο φαντάζει παράταιρο με όσα ζούμε. Από την άλλη, όμως, τα gold και glamorous ρούχα και αξεσουάρ αυτού του καλοκαιριού βοηθάνε για να διαλύω κάπως τη μιζέρια που θολώνει τα μάτια μου. Μπορεί το χρυσό να μην είναι καρατίων αλλά έχει τη λάμψη του.

Μια λάμψη ικανή να καλύψει το άσχημο ή το δεδομένο. Μια λάμψη να φωτίσει τα βλέμματα μας. Μια λάμψη να φέρει πίσω στα γυναικεία πρόσωπα την ένταση και το πάθος. Φυσικά και θα αφεθούμε στο metal gold. Ακόμα και αν είναι να «καταρρεύσω», θέλω αυτό να γίνει με στιλ.

– Αν θέλεις να κάνεις το κομμάτι σου, να μπεις σε ένα χώρο και να συγκεντρώσεις όλα τα βλέμματα πάνω σου ή απλά να ασπαστείς τις ανατολικές θρησκείες, θα συνδυάσεις το χρυσό με έντονα χρώματα όπως το φούξια, το πορτοκαλί και το τυρκουάζ. Είναι boho, είναι έθνικ, είναι εγκληματικά ωραίο και ιδανικό για τα καλοκαίρια που επιτρέπουν την υπερβολή.

– Αν πάλι επιθυμείς κάτι εντελώς διαφορετικό και μετρημένο για το look σου, θα συνδυάσεις το χρυσό με neutral αποχρώσεις. Το αποτέλεσμα είναι άκρως κομψό και διακριτικό.

Το χρυσό δεν κραυγάζει, επιβάλλεται με τρόπο.

 

– Δεν ξέρεις αν το έχεις και το ψάχνεις ακόμα; Μίλησε με αξεσουάρ. Στην αγορά θα βρεις τα πάντα σε χρυσό. Από ένα ζευγάρι πέδιλα που κόβουν την ανάσα μέχρι ένα μάτσο χρυσά βραχιόλια που κόβουν τον αγκώνα από το βάρος. Ρίξε χρυσό παντού και δε θα χάσεις.

– Εκτός από τα ρούχα και τα αξεσουάρ, το χρυσό έχει δυναμική παρουσία στο μακιγιάζ και στο μανικιούρ. Ανώδυνες λεπτομέρειες που φεύγουν με ένα πέρασμα του ασετόν ή του ντεμακιγιάζ των ματιών. Γιατί δεν το τολμάς, λοιπόν;

Το χρυσό top to toe δεν είναι σωστό πράγμα. Είναι κιτς, φθηνό, λαϊκό, ξιπασμένο και τρομακτικό. Μη σε πιάσει, λοιπόν, η χαρά και βγεις έξω σαν χρυσόμυγα.